porazgovarala o životu

Grabar-Kitarović u Vukovaru se susrela s mladima i poduzetnicima

03.05.2019 u 18:04

Bionic
Reading

Za vrijeme posjeta Vukovaru u povodu Dana grada predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak se u prostorima Gradskog muzeja susrela s mladim Vukovarcima i s njima porazgovarala o životu u tom gradu.

„U kratko vrijeme koliko smo razgovarali čula sam želje mladih, njihove ambicije i namjere da ostanu u Vukovaru. Nadam se da ćemo nastaviti taj dijalog kako bi od mladih dobili što više ideja o tome kako im olakšati ne samo da ostanu u Vukovaru, nego i da se nakon iskustva koje steknu vani, bilo da je riječ o školovanju ili zaposlenju, vrate u Vukovar i nastave dalje graditi grad koji je ne samo simbol hrvatske slobode već feniks koji je izašao iz pepela, grad koji može puno bolje i puno više“, rekla je nakon susreta s mladima Grabar-Kitarović.

Istaknula je da u središtu pozornosti moraju biti upravo mladi.

U Gradskom muzeju predsjednica Republike razgovarala je s učenicima vukovarske Gimnazije koja je već treću godinu Škola ambasador Europskog parlamenta, s mladima iz Mirovne grupe mladih „Dunav“ te članovima Savjeta za mlade grada Vukovara te potom ocijenila kako su neki zadovoljni životom i perspektivom u Vukovaru, u nekim strukama je posao lakše pronaći nego u drugima „… a za one koji ne mogu naći zaposlenje u Hrvatskoj nadam se da će se nakon nekoliko godina rada vani vratiti i naći zaposlenje, da ćemo u međuvremenu naše tržište rada prilagođavati potrebama 21. stoljeća“.

Predsjednica Republike zatim je otišla u Poslovnu zonu Vukovar i obišla perspektivne vukovarske tvrtke – dentalni laboratorij „Marident“, tvrtku za projektiranje brodova „Itech“, brzo rastuću IT tvrtku „Code Consulting“ kao i „Vukovarsku pivovaru“ te se zadržala u kraćem razgovoru s poslovodstvom tvrtki i radnicima.

Predsjednica Rebublike Kolinda Grabar-Kitarović danas boravi u Vukovaru, povodom Dana grada, gdje je u jutarnjim satima na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položila vijenac, zatim je bila na euharistijskom slavlju u crkvi. Sv. Filipa i Jakova i svečanom otvorenju Franjevačkom muzeja, a u Hrvatskom domu nazočila je i svečanoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara