NA SAJMU VOJNE OPREME

Grabar Kitarović u Splitu opet 'uhvaćena' s oružjem

23.04.2015 u 19:05

  • +3

Kolinda Grabar-Kitarović obišla Međunarodni sajam vojne industrije

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je u Spaladium areni posjetila međunarodni sajam vojne industrije ASDA, te je zajedno s načelnikom Oružanih snaga RH generalom Dragom Lovrićem i ministrom obrane Antom Kotromanovićem obišla štandove na kojima je izložena vojna oprema i naoružanje

'Razvoj vojne tehnologije ne možemo gledati samo po sebi, već i kroz činjenicu da se razvojem vojne tehnologije svakako utječe i na prostor inovacije i u civilnom sektoru, te da se često i kroz razvoj vojnih tehnologija postiže napredak u polju medicine i drugim znanostima koje su bitne za svakodnevni život', rekla je okupljenim novinarima predsjednica Grabar Kitarović.

Nije htjela komentirati nedavni istup predsjednika Kluba HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću Petra Škorića, koji je pitao gradonačelnika Ivu Baldasara koliko u Splitu ima Srba. 'To vam ne komentiram', poručila je novinarima.

Predsjednica se nakon obilaska međunarodnog sajma vojne industrije u Splitu sastala sa ministricom obrane BiH Marinom Pendeš.