BROJNE TEME

Grabar Kitarović stigla u Sarajevo u trodnevni posjet Bosni i Hercegovini

17.01.2018 u 09:57

Bionic
Reading

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu ujutro stigla je u službenu posjetu Bosni i Hercegovini. Avion s hrvatskom delegacijom sletio je jutros na aerodrom u Sarajevu iako su je tamo očekivali još u utorak navečer

Predsjednicu Grabar-Kitarović po dolasku u sarajevsku zračnu luku dočekao je zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić te predstavnici različitih razina vlasti a potom joj je priređen svečani doček pred sjedištem Predsjedništva BiH gdje ju je pozdravio predsjedatelj Dragan Čović dok su joj državne počasti odali pripadnici svečane postrojbe bosanskohercegovačkih oružanih snaga.

Tijekom dana ona će razgovarati i s članovima kolegija Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH te s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Nakon toga predsjednica Grabar-Kitarović odvojeno će se sastati i s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom a na kraju će uslijediti susret s predstavnicama udruge Majki Srebrenice.

>>> Predsjednica Grabar-Kitarović u utorak navečer nije sletjela u Sarajevo, domaćini ne znaju zašto

Još uvijek nije poznato šta će biti teme sastanka državnog vrha BiH i hrvatske predsjednice, ali očekuje se da će se razgovarati promjeni izbornog zakona BiH kojim su nezadovojni tamošnji Hrvati, ali i o izjavama hrvatske predsjednice o velikom broju radikaliziranih islamista u BiH i gradnji Pelješkog mosta čime nije zadovoljna bošnjačka strana u BiH.

  • +12
Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila je humanitarnu udrugu Rijeka ljubavi Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL