dvodnevni posjet BiH

Predsjednica Grabar-Kitarović u utorak navečer nije sletjela u Sarajevo, domaćini ne znaju zašto

16.01.2018 u 21:24

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije u utorak nevečer sletjela na Međunarodni aerodrom u Sarajevu u predviđenom terminu, javlja N1 televizija. Glasnogovornica sarajevske zračne luke Sanja Bagarić rekla je da će hrvatska predsjednica u Sarajevo sletjeti sutra.

''Termin je promijenjen, zaista ne znam razlog, zrakoplov će sletjeti sutra u Sarajevo'', rekla je glasnogovornica sarajevske zračne luke Sanja Bagarić za N1 televiziju.

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, koji je trebao na aerodromu dočekati hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, izjavio je da ne zna zašto predsjednica nije došla.

  • +6
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za posljednjeg primanja članova Predsjedništva BiH Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Dio delegacije, koja je trebala dočekati hrvatsku predsjednicu, sarajevski aerodrom je napustila oko 19:30 sati. Na pitanje zašto gosti iz Zagreba večeras nisu došli u Sarajevo, Crnadak je za N1 televiziju rekao da mu nije poznato zbog čega je došlo do promjene termina.

Iz Ureda predsjednice poručili su, pak, javlja N1 televizija, kako će predjednica u Sarajevo sletjeti u srijedu ujutro i da je tako bilo i planirano.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ide u dvodnevni posjet BiH tijekom kojeg će, među ostalim, razgovarati i s trojicom članova Predsjedništva BiH.

Razgovarat će se o otvorenim pitanjima između dvije države.