SUSRET NA PANTOVČAKU

Grabar-Kitarović na sastanku s predstavnicima županija, gradova i općina

06.05.2015 u 12:15

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu u svome Uredu održava sastanak s predstavnicima županija, gradova i općina o statusu jedinica lokalne samouprave uređenom Zakonom o brdsko-planinskim područjima

Na sastanku sudjeluju potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te predstavnici ministarstava uprave, gospodarstva i financija. Na sastanku su i predstavnici lokalne samouprave, no neki, iako su imali pozivnicu, na Pantovčak nisu mogli ući.

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako zbog razno-raznih razloga, političkih, demografskih, prometnih, povijesnih i drugih, neka područja zemlje razvojno zaostaju za drugima. Stanje na nekim područjima postaje alarmantno i popraćeno odljevom stanovništva, upozorila je predsjednica. Napomenula je da se u razgovoru s članovima jedinica lokalne samouprave Gorskoga kotara te istarskih općina i gradova upoznala s problemima koji koče njihov razvoj.

Izrazila je uvjerenost da će sudionici skupa prepoznati i istaknuti probleme razvoja brdsko-planinskih područja i predložiti konkretna rješenja koja će omogućiti rješavanje problema, kako bi se gospodarski i demografski ugroženim područjima omogućio brži razvoj i priključenje razvijenim dijelovima države.

Na skupu se očekuje prezentacija potpredsjednika Vlade Branka Grčića, izlaganje predsjednika Hrvatske zajednice županija Alojza Tomaševića, predsjednika Udruge gradova u RH Željka Turka, predsjednika Udruge općina Đure Bukvića i drugih.