RAMPA ZA GRADONAČELNIKE I NAČELNIKE

Grabar Kitarović ih pozvala na sastanak pa im zabranila ulaz

06.05.2015 u 11:48

  • +3

Predsjednica s predstavnicima županija, gradova i općina

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović jutros je održala sastanak s predstavnicima županija, gradova i općina o statusu jedinica lokalne samouprave uređenom Zakonom o brdsko-planinskim područjima. Uz njih na sastanku je bio Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije te predstavnici ministarstava uprave, gospodarstva i financija

Svi su bili pozvani, sve je bilo dogovoreno, ali kad su do ulaza na Pantovčak došli gradonačelnici i načelnici Čabra, Lokava, Mrkoplja, Ravne Gore, Fužina i Brod Moravica, rampa se spustila i ulaz im nije bio dopušten.

Riječ je o gradonačelniku Čabra Kristijanu Rajšelu (SDP), načelniku Lokva Toniju Štimcu (SDP), Ravne Gore Anđelku Florijanu (SDP), Mrkoplja Ivici Padaviću (SDP), Brod Moravica Dragutinu Crnkoviću (HDZ) te nezavisnom iz Fužina Marinku Kauzlariću.

'Točno je. Mi na sastanku nismo prisustvovali. Rečeno nam je da se ne nalazimo na popisu, a uredno smo dobili poziv da prisustvujemo sastanku. Nakon toga morali smo otići. Očito da je protokol Ureda predsjednice negdje pogriješio. Iako smo pokušali stvar riješiti, nismo uspjeli', kazao nam je Rajšel.

Glasnogovornik predsjednice Luka Đurić kazao je za tportal da načelnici koji su došli, svi osim jednog, nisu potvrdili dolazak te stoga nisu bili na popisu pa ih vojska koja kontrolira ulaz na Pantovčak nije pustila. Uz to, kaže, došli su prekasno, tek koju minutu prije deset sati.