TOMISLAV NIKOLIĆ

'Grabar Kitarović je griješila, ja ne'

08.06.2015 u 15:48

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zadovoljan je prvim susretom s hrvatskom predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović održanim u ponedjeljak u Budvi na summitu Procesa Brdo-Brijuni u Budvi, a razgovor je ocijenio kao ugodan, izvjestili su iz Budve beogradski elektronički mediji

'Zadovoljstvo mi je što sam prvi put sreo novu predsjednicu Hrvatske. Vjerojatno je i ona shvatila da je počinila u nekim izjavama greške koje su ispravljene. Ja nisam griješio, jer nemam manir da komentiram događaje u drugim državama', citirala je Radio-televizija Srbije (RTS) Nikolićevu izjavu novinarima u Budvi nakon susreta s Grabar-Kitarović.

Na pitanje je li primio poziv da posjeti Zagreb, kao što su ranije spekulirali beogradski mediji, Nikolić je rekao kako nije njegovo 'da se sam poziva', ali je dodao da ima nagovještaja o suradnji dva predsjednička ureda.

Srbijanski predsjednik je ranije danas na skupu Brdo-Brijuni u Budvi pozvao regionalne lidere da snažnim apelom zatraže od Bruxellesa veću pozornost proširenju Europske unije i konkretnu potporu naporima zemalja koje teže ulasku u EU.

'To je jednako dobro ne samo za nas koji čekamo pred vratima EU, već i za samu EU koja neće moći istinski napredovati bez svih zemalja Jugoistočne Europe u svom sastavu', rekao je Nikolić u Budvi, kako su prenijeli beogradski elektronički mediji.