NISU DOSTAVILI OIB

Gotovo 50 tisuća umirovljenika neće dobiti mirovinu

02.11.2013 u 10:14

Bionic
Reading

Oko 2400 umirovljenika u Hrvatskoj neće dobiti mirovinu ovoga mjeseca u uobičajenim rokovima, kao i 46 tisuća umirovljenika izvan zemlje

Riječ je o umirovljenicima koji nisu do 1. studenog dostavili OIB Zavodu za mirovinsko osiguranje, što je bila njihova zakonska obveza. Kad je ispoštuju, odnosno kada dostave HZMO-u tražene podatke, mirovina će im biti isplaćena sa zaostacima, poručuju iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

'Naprosto je nevjerojatno da ikome u normalnoj državi uopće padne na pamet, a još nevjerojatnije je da se doista i obustavi isplata mirovina nekome, u ovom slučaju radi se o čak 50.000 umirovljenika, i to samo zato što po želji nekog 'ministra genijalca', isti nisu HZMO-u dostavili svoj OIB. Koliko državna birokracija može biti nesposobna, bahata, a bogme i poprilično glupava, jasno je i iz činjenice da su do svakog OIB-a mogli doći i sami, kontaktirajući pri tome opet jednu isto tako bahatu i očito glupavu službu – upravu koja je po službenoj dužnosti građanima i određivala njihove OIB-e te ih uredno svakom od njih dostavila na njihovu adresu stanovanja', poručili su iz stranke Blok umirovljenici zajedno (BUZ).