CRKVENE POHVALE JADRANKI KOSOR

Glas Koncila za čistke u HDZ-u i Vladi

  • Autor: Drago Pilsel
  • Zadnja izmjena 02.12.2010 11:17
  • Objavljeno 01.12.2010 u 21:52
Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Katolički tjednik drži da je Vlada izišla kao pobjednik iz politički nepotrebnog saborskog provjeravanja povjerenja zastupnika te da je nadigrala svoje političke protivnike ranim i neupitnim donošenjem državnog proračuna za 2011. godinu

U komentaru se tvrdi i da je Vlada nadigrala i sindikate koji su se razmetali velikim prijetnjama, da bi na kraju realnu političku težinu brojnih potpisa koje su prikupili preusmjerili sa svoga izvornog socijalnog područja na čisto političko.

'Došao je trenutak da hrvatska Vlada mora prijeći svojevrsni Rubikon i presjeći dosadašnja pogodovanja moćnim interesnim skupinama i pojedincima te na taj način otvoriti nove i stvarne mogućnosti oživljavanja hrvatskoga gospodarstva', komentar je urednika katoličkog tjednika Glasa Koncila u kojem ističe da hrvatska Vlada mora biti sposobna na nužne i ljekovite poteze jer je iz najnovijih kušnja na kojima je bila izišla snažnija.

Također uočava da su pojedina ministarstva odavno pretežno prestala služiti općemu dobru: 'Poznato je da postoje privatne moćne tvrtke koje zlorabe sredstva iz državnog proračuna, i to na takav način da pritom izravno čak uništavaju domaću proizvodnju. Hrvatska, čini se, i nema ministarstva gospodarstva jer ono na te pojave šuti, ništa ne poduzima...'

Komentator navodi i 'otegotnu okolnost' što sadašnja vlada trpi od javnosti skrivenog unutarnjeg razračunavanja koje se događa u HDZ-u, a koje se često neprimjereno pokazuje kao borba protiv korupcije.

'Baš zato što u takvim frakcijskim borbama nikada nije sigurno da su oni koji uspijevaju eliminirati svoje protivnike bolji ili pošteniji, i vodstvo stranke i Vlada moraju se očistiti ne samo od onih koji sudjeluju u tim frakcijskim borbama, nego i od onih koji su, bilo u stranci, bilo u Vladi eksponenti ekstremno pohlepnih i sebičnih interesnih skupina koje tvore svojevrsnu državu u državi. (...)

Ujedno ta unutarstranačka frakcijska borba mora biti razlog da se Vlada očisti od svih 'igrača' raznih interesnih skupina i da nastavi nepopustljivu i neselektivnu borbu protiv društvenog tumora – korupcije', poručuje se u Glasu Koncila.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi