SUD NE MOŽE DOĆI DO NJE

Gdje je nestala Sandra Zeljko, osumnjičena u aferi Dnevnice?

26.06.2017 u 09:52

Bionic
Reading

Sud već više od mjesec i pol dana muku muči s dostavom svojih odluka Sandri Zeljko, koju se s Tomislavom Sauchom sumnjiči da je preko fiktivnih putnih naloga i varajući na dnevnicama proračun oštetila za oko milijun kuna

Problem je možda u tome što ona ne živi na adresi na kojoj je prijavljena. Naime, službeno prebivalište ima u Vukovaru, a ustvari živi u Zagrebu bez prijavljenog boravišta, javlja Večernji list.

 Tu zagrebačku adresu u svojim je podacima dala kada je ispitivana na USKOK-u i na tu joj je adresu sud u više navrata slao obavijesti. No kako sud nije dobio dokaz, tj. dostavnicu, da joj je pošiljka uručena, smatra se da ona nije obaviještena o onom što se događa u istrazi pokrenutoj protiv nje.

Tome će se sada doskočiti objavom na oglasnoj ploči suda, a u međuvremenu će valjda sud dokučiti gdje uistinu živi žena koja je godinama radila u uredu Vlade, kao osoba od najvećeg povjerenja više od jednog premijera.

Podsjetimo, bivši predstojnik Ureda premijera Zorana Milanovića i sadašnji saborski zastupnik Tomislav Saucha našao se pod istragom Uskoka zbog sumnje da je od kraja 2013. do siječnja 2016. na neistinitim putnim nalozima za nepostojeća putovanja savjetnika premijera pribavio 540.000 kuna i 1360 eura.

Tomislav Saucha 'čita' Kafkin Proces Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Proširenom istragom Uskok je obuhvatio i bivšu administrativnu tajnicu Sandru Zeljko, nekadašnju 'krunsku svjedokinju' u tom slučaju. Sauchu se teretilo da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa svojom tadašnjom tajnicom.

No, ona je, po naknadnim saznanjima, i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po Uskokovim sumnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića, te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.