BESPRAVNA GRADNJA

Gdje danas ruše bageri ministrice Mrak Taritaš?

05.03.2013 u 10:20

Bionic
Reading

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja nastavlja akciju uklanjanja bespravno izgrađenih objekata na području Primorsko-goranske županije. Nakon otoka Cresa, na redu su građevine na Krku, na kojem bi se prema planu, trebala ukloniti tri objekta

Jedan objekt trenutno uklanja sam vlasnik, a kako su priopćili iz Ministarstva, građevinska inspekcija pratit će tijek uklanjanja. Na terenu se, uz građevinske inspektore, nalaze i policijski službenici te ugovorni izvođač Ministarstva.

Ministarstvo je najavilo da će kontinuirano, do kraja godine uklanjati bespravno izgrađene objekte po cijeloj Hrvatskoj. Izuzetak će, poručuju, biti obalno područje u tijeku turističke sezone kada će uglavnom uklanjati objekte u kontinentalnim područjima.

'Ponavljamo kako će svi objekti koji su izgrađeni nakon 21. lipnja 2011. godine, a nalaze se izvan građevinskog područja, kao i oni vlasnici koji su dobili rješenja o rušenju, a nisu pristupili ozakonjenju do 31.12.2012. godine, biti sankcionirani. Proces ozakonjenja bespravnih objekata u Hrvatskoj dio je cjelokupne strategije rada ovog Ministarstva kojem je krajnji cilj - sređivanje stanja u prostoru', naglasili su iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.