MARKOVIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI

'Gayevima nije mjesto u repki' nije diskriminacija

02.05.2011 u 11:14

Bionic
Reading

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda predsjednik HNS-a Vlatko Marković oslobođen je optužbi da je svojom izjavom Večernjem listu iz studenoga 2010. diskriminirao gay populaciju

Markovićev odvjetnik na sudu je tvrdio kako tužitelji, Centar za LGBT ravnopravnost i Centar za mirovne studije, nisu dokazali tko je to povrijeđen Markovićevom izjavom.

Podsjetimo, Marković je krajem prošle godine rekao da u nogometnoj reprezentaciji nema mjesta za gay osobe. Odvjetnik je podsjetio da je Marković rekao da svojom izjavom nije htio nikoga uvrijediti te da je to samo njegov vrijednosni sud.

Odvjetnica gay udruga Lina Budak podsjetila je sud da je Marković potvrdio svoju izjavu te ustvrdila da je riječ o čistoj diskriminaciji po seksualnoj orijentaciji. Zapitala se bi li Markovićeva izjava bila smatrana vrijednosnim sudom da je isto rekao za muslimane umjesto za gay populaciju.

Sutkinja Jasenka Grgić odbila je zahtjeve tužitelja i rekla da se tužba trebala odnositi na HNS, a ne na Markovića jer je ključno pitanje u ovom slučaju tko je diskriminator.