IZVUKLI ŽIVU GLAVU

Gadafijeve snage pretukle novinare BBC-a

10.03.2011 u 09:06

Bionic
Reading

Pripadnici libijske vojske i policije su pretukli trojicu novinara BBC-a koji izvješćuju iz Libije, prethodno ih optuživši da za špijunažu i podvrgnuvši ih lažnom pogubljenju, izvijestila je srijedu ta britanska tv-kuća

Trojica novinara, Palestinac Feras Killani, Britanac Chris Cobb-Smith i Turčin Goktay Koraltan pušteni su na slobodu nakon što su držani u zatočeništvu 21 sat, nakon čega su napustili Libiju, prenosi Reuters.

Novinari su uhićeni u ponedjeljak na kontrolnoj točki udaljenoj desetak km južno od grada Zavije. Libijski vojnici i tajna policija lojalna Moameru Gadafiju optužili su ih za špijunažu te ih potom u zatočeništvu držali 21 sat. Kako su sami ispričali, na ruke su im odmah stavili lisice i potom ih tukli šakama, puškama i palicama, izvješćuje France presse.

Cobb-Smith je ispričao kako su ih u jednom trenutku poredali ispred zida, uperivši pištolje u njihove zatiljke, ispalivši potom po dva hica pored njih. Pritom su se glasno smijali i rugali im se. Novinari su Libiju napustili nakon što su pušteni na slobodu.