BITKA ZA ZAGREB

'Funkcije u Skupštini nas ne zanimaju'

04.06.2009 u 13:17

Bionic
Reading

'Naša situacija u zagrebačkoj skupštini ne može biti bolja. Imamo win-win situaciju, jer ako SDP odluči nastaviti upravljati Gradom kako je to činio do sada, onda ćemo biti tvrda opozicija. U suprotnom, dobit će našu podršku', kazao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić odgovarajući na pitanje o ulozi HNS-a u budućem sazivu Skupštine

Da podsjetimo, SDP-u, čiju je listu za Zagreb nosio predsjednik stranke Zoran Milanović, nedostaju dva glasa da bi imao većinu. HNS je u gradu osvojio pet mandata, a lista nezavisne Tatjane Holjevac četiri.

Izvori bliski SDP-u tvrde da bi Milanović kao suradnike volio vidjeti HNS-ovce. Funkcija bi u tom slučaju pripala SDP-ovu Borisu Špremu ili Radimiru Čačiću, dok je gradonačelnik Milan Bandić skloniji staroj partnerici Tatjani Holjevac, koja bi tada ponovno bila na čelu Skupštine.

Čačić tvrdi da nikakve službene razgovore s SDP-om nije vodio i da ga funkcije ne zanimaju.

'Nikakve funkcije ne tražimo, ne očekujemo, niti nas u konačnici zanimaju. Zanima nas novi duh upravljanja Gradom, a to znači transparentniji i s jasnom vizijom razvoja', naglasio je Čačić i dodao da, ukoliko bude u koaliciji s SDP-om, onda će tražiti ono što je donja granica, a to je, prema njegovu mišljenju, mogućnost kontroliranja procesa.

Na što je točno ciljao, nije želio pojasniti.