aktualni gradonačelnik

Frankovića u borbi za novi mandat na čelu Dubrovnika podržala Dustra i Bošnjaci

26.05.2021 u 16:35

Bionic
Reading

Kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mati Frankoviću u srijedu su podršku dali predsjednik Dubrovačke stranke (DUSTRA) Željko Raguž, član Predsjedništva SDA Fehim Vukotić te predsjednik dubrovačkog ogranka te stranke Orhan Zubčević

Franković, aktualni dubrovački gradonačelnik koji se bori za novi mandat, na konferenciji za medije podsjetio je kako je riječ o nastavku suradnje koja je započela prije četiri godine.

"Podrška je rezultat svega dosad ostvarenog. Ispred nas je vrijeme izazova, odgovornosti i odlučnih ljudi koji su spremni riješiti sve izazove i zadržati financijsku stabilnost Grada. Nastavit ćemo put u sigurnoj luci, u smjeru turističkog oporavka, ali i realizacije brojnih projekata sredstvima EU za bolju kvalitetu života građana", rekao je.

Na novinarski upit o stvaranju većine u gradskom vijeću Franković je odgovorio kako je politika matematika.

"Nakon nedjelje ćete se ugodno iznenaditi u kojoj će sigurnoj luci biti Grad Dubrovnik u iduće četiri godine, a posebno s apsolutnom parlamentarnom demokracijom u gradskom vijeću, nešto slično proteklom mandatu, kada je 70 posto odluka doneseno jednoglasno. HDZ je ostvario najveći broj mandata i jamac je stabilnosti u gradskom vijeću", objasnio je Franković.

Željko Raguž istaknuo je kako se u protekle četiri godine u sportsku infrastrukturu uložilo više nego u prethodnih 20 godina.

"U protekle smo četiri godine imali potreban mir, koji će nam trebati i ubuduće. Samo sinergija vlasti jamči realizaciju projekata koji slijede, od nove sportske dvorane i stadiona u Lapadu do provedbe Strategije sporta. Uz to, bitno nam je da gradska imovina ostane u vlasništvu Grada Dubrovnika", izjavio je Raguž.

Fehim Vukotić rekao je kako je odluka o nastavku potpore temeljena na ispoštovanom dosadašnjem dogovoru. "Ova vlast je imala sluha za naše probleme, a s Frankovićem imamo najlakšu komunikaciju. U proteklom mandatu su pokrenute i neke stvari za koje smo mislili da ih ne možemo pokrenuti, a naravno da su neki projekti tek načeti te zahtijevaju daljnji rad", naglasio je Vukotić.