OPRAVDANJE KOALIRANJA

Franko Vidović: Dobra već duže vrijeme kritizira HDZ-ovu vlast u Šibeniku

29.03.2017 u 22:22

Bionic
Reading

Član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović, govoreći o koaliranju SDP-ova kandidata Josipa Živkovića u Šibeniku s nezavisnim kandidatom Antunom Dobrom, rekao je da je Dobra svojedobno bio član HDZ-a, no duže vrijeme kritizira HDZ-ovu vlast u Šibeniku te je stekao velike simpatije medija i građana.

Riječ o poduzetniku, dragovoljcu Domovinskog rata koji je u njemu bio i ranjen, a živio je i u iseljeništvu, rekao je Vidović novinarima nakon sjednice stranačkog Predsjedništva u srijedu navečer. 

Kao stranka na lokalnoj razini, nemamo nikakav problem gdje je tko bio, nego da se nije ogriješio o zakon i da zastupa slične vrijednosti kao i SDP. Želimo okupiti što je moguće širu koaliciju u Šibeniku i preuzeti odgovornost za grad koji stagnira i propada, poručio je Vidović.

Član Predsjedništva Domagoj Hajduković također je rekao kako stranke na lokalnoj razini odlučuju kako će nastupiti na izborima, ocjenjujući kako je izbor HDZ-a loša opcija za Vukovarsko-srijemsku županiju, ali i druge slavonske županije, jer je jedna od najnerazvijenijih, iako je HDZ u njoj na vlasti od kada županije postoje.

Mislimo da je SDP najbolja opcija iako je Most dobra. Odgovornost je na lokalnoj organizaciji koja treba znati što je najbolje, dodao je Hajduković.

Na pitanje o kandidatu za Osječko-baranjsku županiju, Hajduković je odgovorio kako će odluku donijeti Županijska organizacija SDP-a i da je to stvar dogovora s koalicijskim partnerima te da će, kako sada stvari stoje, SDP imati svojeg kandidata.