ČEKA SE POTVRDA

Franko Vidović ide u utrku za šibensko-kninskog župana

23.02.2017 u 14:53

Bionic
Reading

Iako se tjednima spekuliralo da će SDP-ov kandidat za gradonačelnika Šibenika biti saborski zastupnik Franko Vidović, on će, doznajemo, ipak u utrku za šibensko-kninskog župana. Vidovićevu kandidaturu još treba potvrditi Županijski odbor, no on već ima velike planove

Franko Vidović nije lice nepoznato javnosti, u ime SDP-a često je govorio na temu branitelja, a u tom resoru spominjao se i kao potencijalni ministar. Trenutno je saborski zastupnik, no Vidović bi želio biti i kandidat SDP-a za župana Šibensko-kninske županije što još mora potvrditi Županijski odbor.

Već više od deset godina na čelu Šibensko-kninske županije je HDZ-ov Goran Pauk, no ono što je postiglo za to vrijeme ne zadovoljava Vidovića. 'U županiji trebaju promjene. Volim jednako i grad Šibenik i županiju, ali i SDP mora na sebe preuzeti odgovornost. Šibensko-kninska županija se treba prestati iseljavati, poticaje moraju dobivati mali poduzetnici i mali poljoprivrednici, a ne samo veliki poduzetnici i poljoprivrednici. Šibensko-kninska županija jedna je od najlješih županija, s dva nacionalna parka i ima silno potencijala. Želim prekinuti trend propadanja županije', kazao je za tportal Franko Vidović.

Otvoren je, kaže za razgovore sa svim potencijalnim partnerima, i poziva sve da ga podrže u njegovoj kandidaturi. Iako se spekuliralo da bi uz sebe rado vidio Petra Baranovića, potpredsjednika Reformista, Vidović kaže da 'ne želi sudjelovati u sinekurama već želi surađivati na dobrobit svih građana županije'.

I dok će Vidović najvjerojatnije u utrku za župana, u samom gradu Šibeniku SDP je odlučio kandidrati Josipa Živkovića, koji je za vrijeme koalicijske (SDP-HNS) vlasti u Šibeniku kao pročelnik bio zadužen za komunalne poslove. Od 2010. do 2013. sudjelovao je u radu šibenske Gradske uprave kao stručni suradnik za elektrotehničke poslove, Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, šef brojnih projekata, među kojima je i 'Revitalizacija tvrđave Sv. Mihovila', Spomenik Draženu Petroviću, Mandalina, plaža 'Banj' - proširenje i obnova komunalne infrastrukture, te projekti 'Njivice' i 'Baldekin'.

'Želim biti gradonačelnik svih građana Šibenika i pokazati da Šibenik treba više i da može bolje. Desetljećima zapušten od svih u glavnom gradu države, Šibenik nije nikada uspio ostvariti svoj potencijal. Iako HDZ vodi i državu i grad, nikako da vidimo sinergijski učinak bliskosti s centralnom vlašću, jer u HDZ-u do Šibenika očito ne drže. Vidljivo je to i iz nedavno objavljene HDZ-ove strategije za lokalne izbore, gdje sami kažu da su im važni Split, Zadar, Omiš i Metković. Pozivam sve glasače opozicije, pa i Mosta, da mi daju povjerenje jer ja ću se boriti da Šibenik postane vidljiv i u Zagrebu. Vratit ćemo Šibenik onima koji ga vole.', kazao je Josip Živković.