do imenovanja putem javnog natječaja

Frane Barbarić predložen za predsjednika Nadzornog odbora HEP-a, a Petar Sprčić i Tomislav Šambić za članove Uprave

30.06.2022 u 16:10

Bionic
Reading

Sa zatvorenog dijela sjednice Vlada je u četvrtak predložila Nadzornom odboru HEP-a imenovanje Frane Barbarića za predsjednika, a Petra Sprčića i Tomislava Šambića za članove Uprave, do imenovanja predsjednika i članova putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci

Na osobni zahtjev razriješena je glavna tajnica Ministarstva poljoprivrede Renata Lozo, s danom 30. lipnja, a državnoj službenici Danieli Sukalić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, s danom 1. srpnja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Razriješene su dosadašnje zamjenice članova Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma za razdoblje od 2021. do 2027. godine, Ivana Vejić i Tea Peko, a novim zamjenicama članova imenovane su Darija Sinjeri i Silvija Radoš, kao predstavnice Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva financija.

Sukladno odredbi članka 34. Zakona o Vladi Republike Hrvatske, Vlada nije dala odobrenje za vođenje postupka po privatnoj tužbi protiv ministra obrane Marija Banožića, kao ni za vođenje postupka po privatnoj tužbi protiv ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Prema Zakonu o Vladi, bez prethodnog odobrenja Vlade, protiv njezina člana ne može se voditi kazneni postupak za vrijeme trajanja mandata zbog kaznenog djela za koje je zapriječena kazna zatvora do pet godina.