modni agent

Francuska otvorila istragu protiv prijatelja Jeffreya Epsteina

19.12.2020 u 12:17

Bionic
Reading

Francuski tužitelji objavili su u subotu da su zbog seksualnih delikata pritvorili poznatog francuskog modnog agenta Jean-Luca Brunela, bivšeg bliskog suradnika osramoćenog milijardera Jeffreya Epsteina. Brunel je pod istragom za silovanje maloljetnica i spolno napastovanje, priopćili su tužitelji. Uhićen je u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle gdje se pokušao ukrcati u zrakoplov za Senegal.

Epstein, koji je u srpnju 2019. uhićen u u New Yorku zbog optužbi za krijumčarenje djevojaka radi seksa, pronađen je obješen u zatvoru dok je čekao suđenje za slučajeve koji su se događali u njegovu domu u Palm Beachu i na privatnom otoku na Karibima.

Francuska istraga pokrenuta je na temelju spisa na američkom sudu u kojem se Brunela optužuje za silovanje i za to da je svome prijatelju osiguravao mlade djevojke. "To je ono što su žrtve godinama čekale, neke i više od 30 godina", kazala je odvjetnica Anne-Claire Lejeune koja zastupa neke žene.

Brunel, sada u 70-im godinama života, 1978. je sudjelovao u osnivanju prestižne manekenske agencije Karin Models, a potom se preselio u SAD gdje je u Miamiju osnovao agenciju MC2.

Njegov odvjetnik u listopadu 2019. kazao je kako je Brunel zanijekao sve te opužbe.

Virginia Roberts Giuffre, koja je tužila Epsteina, tvrdi da ju je američki bogataš podvodio i Brunelu te tvrdi da je Brunel u SAD dovodio djevojčice i od 12 godina za zabavu prijateljima.

Prije izbijanja skandala s Epsteinom Brunela je za silovanje optužilo nekoliko manekenki, među kojima i Nizozemka Thysia Huisman, koja tvrdi da je bila njegova žrtva u dobi od 18 godina.