SPOLNI ODGOJ

Francuska 'obiteljašica' izazvala kaos u školama

30.01.2014 u 14:36

Bionic
Reading

Već nekoliko dana izostanak djece iz škole i vrtića u Francuskoj veći je od uobičajenog zbog glasina koje se prenose SMS-om i elektronskom poštom da se u škole uvodi rodna teorija i da će se djecu već u vrtićkoj dobi podučavati masturbiranju

Zbog toga je francuski ministar obrazovanja Vincent Vincent Peillon uputio pismo svim direktorima škola da pozovu roditelje i opovrgnu te glasine. 'Tražim od vas da informirate roditelje o stvarnom sadržaju nastavnih programa', kaže se u ministrovu pismu, kako ga prenosi francuski tisak.

Dnevnici Le Figaro i Liberation pišu da iz škola i vrtića u više dijelova Francuske izostaje nezanemariv broj djece, a u jednu školu u Strasbourugu prošli tjedan nije došlo više od trećine djece. Navodi se da je uglavnom riječ o djeci imigranata.

U porukama koje kruže SMS-om i elektronskom poštom navodi se da će se vrtićkoj djeci davati eksplicitan seksualni odgoj, da će ih učiti masturbaciji i poticati na homoseksualnost.

'Pažnja: 27. siječnja Dan bojkota škola. Izbor je jednostavan: ili ćete prihvatiti 'rodnu teoriju' (oni će našu djecu podučavati da se ne rađaju kao dječaci i djevojčice, nego da je to stvar izbora!!!) Da ne govorimo o seksualnom odgoju koji je predviđen u vrtićima 2014. godine, uključujući demonstraciju', glasi jedna od SMS poruka koja kruže Francuskom, kako prenosi francuski tisak.

Tisak navodi da je iza toga stoji poziv na bojkot škola jedanput mjesečno koje je uputila spisateljica Farida Belghoul, aktivistica koja se bori protiv 'rodne teorije'.

Ona je objavila da eksperimentalni program 'ABCD o ravnopravnosti u školi', koji će se u dogovoru s roditeljima uvesti u 600 škola, uvodi pod krinkom rodnu ideogiju, što bi moglo kod djece izazvati sumnje u vezi s njihovim seksualnim identitetom.