DOČEKALI SMO

[FOTO/VIDEO] U subotu se zatvara remetinečki rotor, no to je dobra vijest; od nedjelje je otvoren za automobile!

22.01.2020 u 13:58

Bionic
Reading

Još samo nekoliko dana ostalo je do otvaranja remetinečkog rotora za promet - odlučeno je to na radnom sastanku djelatnika MUP-a, Gradskog ureda za promet i Zagrebačkih cesta

Kako doznaje Večernji.hr, remetinečki rotor za promet se otvara ovu nedjelju 26. siječnja. Odlučeno je to na radnom sastanku djelatnika MUP-a, Gradskog ureda za promet i Zagrebačkih cesta, a sutra bi se njihov plan trebao 'amenovati' na posljednjem internom tehničkom pregledu.

Promet će se zatvoriti u subotu navečer oko ponoći, a do 5 ujutro pomaknut će se sva signalizacija i semafori koji su dosad regulirali promet kako bi se u 6 ujutro rotorom i tunelima moglo voziti.

Rotor je jedan od kapitalnih projekata Grada Zagreba te bi trebao olakšati prometovanje u tom dijelu grada, a njime će se riješiti i jedna od najvećih crnih prometnih točaka u Zagrebu. Vrijednost mu je 331,7 milijun kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 321 milijun kuna, od čega se 272,8 milijuna sufinanciralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 48,1 milijun kuna iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Iz gradske blagajne za rotor se izdvaja oko 11 milijuna kuna.

Rotor Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Bronic/PIXSELL

U travnju je sve kompletno gotovo, objasnio je prije desetak dana Goran Radić, voditelj jednog od najvećih hrvatskih projekata, odnosno rotora Remetinec, čija je rekonstrukcija započela prije godinu i pol, a kraj joj se nazire čak mjesec dana prije najavljenog roka.

  • +29
Remetinečki rotor Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Sljedeća dva mjeseca nastavit će se radovi na tramvajskoj pruzi i uređenju okoliša.

  • +44
Radovi na rotoru Remetinec Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL