PRIVREMENA REGULACIJA

[FOTO/VIDEO] Počela sanacija Mosta mladosti u Zagrebu, a ujedno nastale prometne gužve; doznajte kada će završiti

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 06.07.2020 11:25
  • Objavljeno 06.07.2020 u 11:00
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Iz gradskog Ureda za mjesnu samoupravu Zagreba još prošli tjedan obavijestili su o radovima na Mostu mladosti (južni vijadukt) i to od ponedjeljka 6. 7. 2020. godine od 6 sati do petka 9. 7. 2021. godine do 24 sata

Prilikom izvođenja radova sanacije južnog vijadukta Mosta mladosti od ponedjeljka 6. 7. 2020. godine od 6 sati do petka 9. 7. 2021. godine do 24 sata promet za smjer Dugave, Travno, preusmjerit će se na donju razinu preko kružnog toka na Aveniji Dubrovnik (Zapruđe).

Rano jutros započeli su radovi na izvanrednom održavanju južnog prilaza vijadukta Mosta mladosti, a lokaciju je obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da će sanacija vijadukta, ukupne vrijednosti oko 80 milijuna kuna, trajati godinu dana, te sugrađane zamolio za strpljenje i razumijevanje

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Sugrađane upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za strpljenje i razumijevanje.

  • +18
  • +15

Sanacija Mosta Mladosti

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

'Uz sanaciju ograda, čeličnih vijenaca i nogostupa na ukupnoj dužini od oko 700 metara radovi obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju svih elemenata vijadukta, otklanjanje dotrajalog asfaltnog zastora koji će biti zamijenjen visokootpornim betonom, izvedba hidroizolacije kolnika, promjena sustava oborinske odvodnje, sanacija oštećenja betona na stupovima, obnova pješačke i odbojne ograde, te niz drugih intervencija koje će biti poduzete ovim projektom', rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb - istok, Miljenko Arapović naglasio je da se radi o kapitalnom projektu koji je od iznimne važnosti za velik dio građana iz ovoga dijela grada.