JEZIV ČIN

[FOTO] Suprug Gabrijele Žalac tijekom privođenja prijetio novinaru Dragi Hedlu: 'Znam sve o vama, zapalite svijeću'

10.11.2021 u 14:24

Bionic
Reading

Bivša ministrica Gabrijela Žalac uhićena je jutros i odvedena na razgovor s istražiteljima OLAF-a zbog afere Softver. U akciji je uhićen i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric te još dvije osobe

Nešto prije 12 sati iz obiteljske kuće u pratnji policijskih istražitelja izašao je suprug Gabrijele Žalac Mario koji je istražiteljima otvorio vrata tri automobila u njihovom vlasništvu kako bi se obavio pretres, Jutarnji list.

Zadržali su se vani nekih 5 minuta i nakon toga se vratili u kuću pri čemu je Mario Žalac ljutit i nezadovoljan zbog nazočnosti predstavnika medija uputio nekoliko rečenica u smjeru novinara sarkastično se zahvaljujući što su ispred njihove kuće.

Telegram pak javlja da je ministričin suprug vikao njihovu novinaru: 'Hedl, znam sve o vama, zapalite svijeću!'

Ured europskog javnog tužitelja u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi hitne dokazne radnje danas, 10. studenoga 2021. godine, u Hrvatskoj, priopćeno je jutros.

'Navedene radnje odnose se na četiri osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sustava.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti', priopćeno je.

  • +13
Mario Žalac, suprug Gabrijele Žalac Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX