bilateralni susret

[FOTO] I predsjednik Milanović se susreo s austrijskim kancelarom Nehammerom

23.11.2022 u 18:45

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je saveznog kancelara Republike Austrije Karla Nehammera koji boravi u posjetu Republici Hrvatskoj

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u srijedu austrijskog kancelara Karla Nehammera i zahvalio mu na podršci Beča za članstvo Hrvatske u šengenskom prostoru, priopćio je ured predsjednika.

Milanović i Nehammer razgovarali su o skorom širenju šengenskog prostora, što je od strateškog značaja za Hrvatsku, priopćeno je nakon sastanka dvojice političara na Pantovčaku.

  • +14
Predsjednik Zoran Milanovic primio je saveznog kancelara Republike Austrije Karla Nehammera Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Predsjednik je zahvalio austrijskom kancelaru na potvrdi austrijske podrške za ulazak Hrvatske u šengenski prostor. Razgovarali su o izazovima s kojima su suočene zemlje Europske unije, među njima i Austrija, zbog ilegalnih migracija, o situaciji u jugoistočnoj Europi i sigurnosnoj krizi na istoku Europe. 

Milanović se založio za potrebu osiguravanja ravnopravnog statusa i legitimne zastupljenosti hrvatskog naroda u BiH, ističe se u priopćenju.

Nehammer se prije odlaska na Pantovčak susreo s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.