DOLIJALI KRADlJIVCI

[FOTO] Čak šest policijskih postaja u Slavoniji lovilo je trojicu lopova, pogledajte što su sve ukrali nižerazrednim nogometnim klubovima

15.10.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Policijski službenici PU osječko-baranjske otkrili su počinitelje provala na području PU osječko-baranjske i PU vukovarsko-srijemske

Policijski službenici PU osječko-baranjske, u suradnji s kolegama iz PU vukovarsko-srijemske, dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje. Sudjelovali su policijski službenici temeljne i kriminalističke policije PP Đakovo, PP Belišće, II. PP Osijek, PP Čepin, PP Našice i PP Beli Manastir.

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 30-godišnji, 22-godišnji i 19-godišnjih hrvatski državljani počinili više kaznenih djela teške krađe na području PU osječko-baranjske (ukupno petnaest kaznenih djela teške krađe), ali i PU vukovarsko-srijemske (ukupno sedam kaznenih djela teške krađe). Sumnja se i da je 22-godišnjak počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava.

Od 28. kolovoza do 6. listopada osumnjičenici su provalili u više prostorija sportskih objekata na području PU osječko-baranjske u mjestima Tenja, Semeljci, Josipovac Punitovački, Čeminac, Ivanovci Đakovački, Satnica Đakovačka, Koritna, Kešinci, Bizovac, Samatovci, Habjanovci, Brođanci, Klokovčevci, Livana i Budimci. Iz prostorija sportskih objekata ukrali su raznu sportsku opremu, trofeje, elektroničku i informatičku opremu, razna alkoholna i bezalkoholna pića i više desetaka litara goriva ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom kolovoza 2019. godine počinitelji su provalili i u više sportskih objekata na području PU vukovarsko-srijemske.

  • +6
Plijen kradljivaca iz sportskih objekata Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Sumnja se i da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave. Za sada neutvrđenog dana na osobni automobil postavio je nepripadajuće registracijske pločice. Vozilo s nepripadajućim registracijskim oznakama koristio je prilikom počinjenja kaznenih djela teške krađe.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici obavili su više pretraga domova i drugih prostorija te automobila osumnjičenika. U pretragama su pronašli i uz potvrdu oduzeli predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Mladići su uhićeni te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušteni na slobodu.