konferencija u rijeci

Filipović najavio pojeftinjenje dizela, otkrio i koliko košta popisivanje cijena po dućanima

24.03.2023 u 12:10

Bionic
Reading

Zbog agresije na Ukrajinu - Europa je znatno smanjila uvoz energenata iz Rusije. U tim novim okolnostima - Hrvatska se sve više nameće kao energetsko čvorište Europe. Ključan je Kvarner s LNG terminalom na Krku, rafinerijom u Rijeci i naftovodom koji vodi do srednjoeuropskih zemalja

'Mi smo jako zainteresirani kad govorim o vozilima na alternativni pogon, za što nam trebaju nove punionice i naravno koristimo sredstva Nacionalnog programa oporavka za realizaciju svih tih projekata', rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture sudjelujući na konferenciji Novog lista u Rijeci, javlja HRT.

Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je kako su cijene padale te dodao: 'Mogu slobodno reći, od sljedećeg tjedna može se očekivati osjetno pojeftinjenje dizela. Vidjet ćemo još danas kakvo će biti trgovanje benzinom na tržištu Mediterana ili će biti na istoj cijeni ili će isto tako biti lagani pad cijene benzina'.

Komentirajući vladinu aplikaciju Kretanje cijena na kojoj će biti dodano sedam novih trgovačkih lanaca u kojima je Vlada odlučila sama popisati cijene, Filipović je rekao:

'Nije se ništa promijenilo, od početka imamo tri lanca – Tommy, Konzum i KTC koji su se izuzetno ponijeli prema svim hrvatskim građanima jer su dostavili zatražene cijene za oko 350 proizvoda. Druge lance smo još jednom ovaj tjedan pozvali da se dobrovoljno priključe inicijativi no nisu to napravili. Mi smo te cijene popisali i građani od danas imaju na aplikaciji 10 lanaca i moći će donositi informirane odluke o kupovini i odlučiti kome dati povjerenje. Za popisivanje smo angažirali tvrtku koja se specijalizirano time bavi i ona će to obavljati dok god bude potrebe za aplikacijom. Trošak je ispod 200.000 kuna ispod godinu dana', rekao je Filipović. Dodao je da je aplikacija do sada posjećena 440.000 puta, javlja N1.

sve osim nogometa