PREDSJEDNIČKI KANDIDAT IZ DIJASPORE

Filip Šundov donirao tri tisuće eura

20.10.2009 u 20:14

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat iz dijaspore Filip Šundov posjetio je Ankicu Pikutić u selu Belec pokraj Marije Bistrice te njoj i njezinom teško bolesnom sinu darovao tri tisuće eura

Šundov kaže da je do obitelji Pikutić došao preko poznanika koji, kao i on, žive u Njemačkoj. Oni su mu ispričali u kakvim uvjetima živi ova obitelj. Naime, Ankica Pikutić ima dva nezaposlena sina. Mlađi sin koji ima 28 godina je invalid te boluje od težeg oblika epilepsije. Žive od 1.200 kuna socijalne pomoći u skromnoj kućici kojoj prokišnjava krov. Upravo će ovu donaciju iskoristiti za popravak krova.

Četrdesetdevetogodišnji Filip Šundov, hrvatski poduzetnik iz Njemačke, poznati ugostitelj u Limburgu, vlasnik restorana Europa, kazao je da mu neće biti problem sakupiti deset tisuća potpisa za predsjedničku kandidaturu. Najavljuje da će ih skupiti barem dvostruko više.

Naglašava da ima potporu i njemačkog CDU-a jer mu je bivši kancelar Helmut Kohl bio čest gost u restoranu Europa.
'Glavni razlog moje kandidature leži u činjenici da mi je nedavno na Čiovu Ministarstvo graditeljstva sa svojom 'stručnom' svitom srušilo obiteljsku kuću vrijednu više od 300.000 eura, iako sam za nju imao urednu građevinsku dozvolu, a kao glavni razlog rušenja naveli su činjenicu da je objekt izašao iz gabarita za 70 centimetara. U tom slučaju trebali su srušiti 70 centimetara, a ne cijelu kuću, bio je i zaključak europskih stručnjaka', kaže Šundov.