NASLJEDNIK JOŠ NEPOZNAT

Ferstl odlazi nakon šest godina iz Hypo banke

10.02.2014 u 17:42

Bionic
Reading

Markus Ferstl odlazi s pozicije predsjednika Uprave Hypo Alpe-Adria-Banke u Hrvatskoj, izvijestili su iz banke, napominjući da je odluka donesena u dogovoru s Nadzornim odborom i Upravom Hypo Alpe-Adria-Bank International AG. Njegov nasljednik još je nepoznat, u banci su samo poručili da će ga imenovati uskoro

Markus Ferstl imenovan je za predsjednika Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u siječnju 2008. godine, nakon što je prethodno obnašao dužnost predsjednika Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank AG u Klagenfurtu. Bio je dio Hypovog tima od 2000. godine.

'Promjene u Upravi sastavni su dio poslovanja svake kompanije i razumijemo želju Markusa Ferstla da se nakon 13 godina u grupi Hypo Alpe Adria posveti novim poslovnim izazovima te mu želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri. Markus Ferstl i njegov tim zaslužili su naše poštovanje za napredak koji je Hypo tijekom godina napravio izrastavši pritom u petu najveću banku na hrvatskom tržištu', izjavio je dr. Alexander Picker, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-International AG.

'Tijekom svoje sedmogodišnje karijere u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Markus Ferstl vodio je banku u Hrvatskoj kroz značajne promjene, počevši od spajanja sa Slavonskom bankom, preko nacionalizacije Grupe, uspješne provedbe nove poslovne strategije, pa do uspješnog restrukturiranja i pripreme za privatizaciju', priopćili su iz banke.