UHVATIO GA PRESRETAČ

Ferrarijem uz 243 km/h vozio slalom po autocesti

13.08.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Policijski presretač zaustavio je sinoć 24-godišnjeg mladića iz Njemačke koji je ludovao u Ferrariju na autocesti Zagreb-Lipovac, jureći čak 243 km/h. Je li mladić želio 'probiti zvučni zid', impresionirati vozače demonstracijom snage svoje 'pile' ili je pak posrijedi bila oklada, ne zna se

Uz to što je vozio gotovo dvostrukom brzinom od dopuštene, iako potpuno trijezan, V.C. se nije držao ni desne prometne trake - svojim je Ferrarijem doslovno vozio slalom prelazeći iz jedne trake u drugu. Ludujući po autocesti, mladić se iživljavao i nad ostalim vozačima, nije držao potreban razmak te se 'lijepio' za automobile ispred sebe, požurujući ih blicanjem svjetlima.

Opasna igra 24-godišnjaka, koji je iz pravca Zagreba vozio prema Beogradu, završila je u 20 sati i 18 minuta kod Slavonskog Broda, gdje je policijski presretač uspio zaustaviti moćni Ferrari. Mladića je slalom po autocesti stajao 5.500 kuna, toliko naime iznosi kazna koju je platio na licu mjesta temeljem prekršajnog naloga. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Policijski video