MANJAK SREĆE

Falio mu jedan glas da postane gradonačelnik

18.05.2009 u 19:43

Bionic
Reading

Kandidat koalicije HDZ-a i HSS-a za gradonačelnika Vrgorca Borislav Matković, po konačnim neslužbenim rezultatima, dobio je točno 50 posto glasova te mu je za pobjedu u prvome izbornom krugu nedostajao samo jedan glas, doznaje se u Županijskom splitsko-dalmatinskom izbornom povjerenstvu

Matković će se tako u drugome izbornom krugu za vrgoračkoga gradonačelnika natjecati s neovisnim kandidatom Miljenkom Pivcem koji je, po konačnim neslužbenim rezultatima, osvojio 38,63 posto glasova. U izboru za vrgoračko Gradsko vijeće najviše glasova - 51,29 posto osvojila je lista koalicije HDZ-a i HSS-a.

Po konačnim neslužbenim rezultatima, najuvjerljivije je u u Hrvatskoj pobijedio HSP-ov kandidat za gradonačelnika Imotskog Ante Đuzel, koji je osvojio 74,39 posto glasova. Za Gradsko vijeće Imotskog najviše glasova - 56,43 posto osvojila je koalicija HSP-a i HČSP-a (Hrvatska čista stranka prava).

U Omišu je peti put zaredom gradonačelnički mandat osvojio kandidat HDZ-a Ivan Škaričić, koji je dobio 51,82 posto glasova. I za Gradsko vijeće Omiša najviše glasova - 52,52 posto, također je osvojio HDZ.

U Trogiru su u drugi izborni krug za gradonačelnika ušli kandidat koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a Damir Rilje s 40,81 posto osvojenih glasova i kandidat koalicije HDZ-a, HSS-a i HSLS-a Vinko Brkan s 30,97 posto osvojenih glasova.

U izboru za Gradsko vijeće Trogira vodi koalicija SDP-a, HNS-a i HSU-a s 42,84 posto osvojenih glasova, a na drugom je mjestu koalicija HDZ-a, HSS-a i HSLS-a s 35,68 posto osvojenih glasova.

U Makarskoj su se u drugi izborni krug za gradonačelnika plasirali kandidat HDZ-a Marko Ožić-Bebek s 47,01 posto osvojenih glasova i kandidat koalicije SDP-a, HNS-a, HSU-a i Liberalnih demokrata Zlatko Gareljić s 36,71 posto osvojenih glasova.

HDZ je osvojio 38,68 posto glasova za Gradsko vijeće Makarske, a na drugom je mjestu koalicija SDP-a i HNS-a s 38,16 posto osvojenih glasova.