RIJEČKI SLUČAJ

Evo što se dogodi kad saborski zastupnik uđe preko reda

24.02.2016 u 14:00

Bionic
Reading

Ulazak preko reda u nekoj od državnih institucija nema tko nije doživio. No kada to obavlja saborski zastupnik priča dobiva jednu drugačiju dimenziju. A upravo to dogodilo se Sanji Perinić Švorinić, urednici portala Rijeka danas i suvlasnici centra za strane jezike u Rijeci na Županijskom sudu u Rijeci

Petnaestak stalnih sudskih tumača nakon što je položilo prisegu kod službenice suda morali su obaviti formalnosti oko imenovanja. Sudski tumači su ulazili u sobu jedan po jedan, a tamo uskoro je stigao i gospodin s fotografije, u crnoj košulji i s vječno ozbiljnim izrazom lica, u pratnji jedne žene i još jednog muškarca u crnoj košulji.

Iznenađeni redom na čijem su se kraju našli otišli su u sobu tajnice predsjednika Županijskog suda, nakon čega ih je ona preko reda, mimo 15-ak sudskih tumača, uvela u sobu broj 4.

Na ciničan upit: “Idete li vi to preko reda?“ vječito ozbiljni gospodin u crnoj košulji rekao je: “Ne idem! Samo slijedim gospođu.“ Gospođa tajnica uvela je društvance u sobu broj 4, a na pitanje zašto su crnokošuljaši ušli preko reda odgovorila je: “Oni su doktori! Moraju operirati!“ A mi ostali smo (samo) profesori jezika, prevoditelji i poduzetnici i (samo) moramo predavati, prevoditi i voditi svoje biznise?

U prolazu sam ga upitala zašto je ušao preko reda, napisala je urednica portala Rijeka danas

Na moje pitanje odgovorio je: Je li znate vi tko sam ja?.

Odgovorila sam protupitanjem: Znate li vi tko sam ja? On je ponovio: 'Znate li vi tko sam ja? Moje ime i prezime svi znaju? na što sam ja odgovorila: E pa sad ćete i vi znati moje.

'Kako mi je drago što ne živim više u Hrvatsko', komentirala je prevoditeljica koja je iz Švicarske došla produžiti svoje imenovanje na sljedeće četiri godine.
Gospodin u crnoj košulji je Ivan Kirin, liječnik i novopečeni saborski zastupnik izabran s koalicijske liste HDZ-a, inače član HSP AS.


403896 ,258127 ,80827 ,36653