VELIKE IDEJE, MALI DOSEZI

Evo što Karamarko smjera usaditi u svoj narod

06.12.2014 u 16:43

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u subotu je u splitskom HNK, na obilježavanju obljetnice smrti prvog predsjednika Hrvatske i HDZ-a Franje Tuđmana, poručio kako če zaustaviti 'egzodus' mladih iz Hrvatske i učiniti sve da se vrate oni koji su napustili zemlju, kao i iseljenici sa svojim znanjem i poduzetničkim potencijalom

Karamarko je u govoru istaknuo Tuđmanove zasluge u stvaranju hrvatske države u čemu se, naglasio je, ne može pretjerati, niti s priznanjem, niti s poštovanjem, ali niti sa zahvalnošću. 'To ćemo činiti, to moramo znati, tu kulturu zahvalnosti, poštovanja i svijesti o temeljima i vrijednostima moramo jednom usaditi u svoj narod. Moramo apsolvirati to poštovanje prema utemeljitelju države, prema hrvatskim braniteljima i poput neizbrisiva genoma naroda spremnog živjeti na izazove povijesti i suvremenosti', rekao je.

Dodao je kako to nije samo poruka Tuđmanovim poštovateljima i sljedbenicima, već i onima 'koji se nikada nisu i neće dok su živi pomiriti s Tuđmanom i njegovom Hrvatskom koja im je sve dala da bi je zauzvrat negirali, izdavali, blatili i optuživali'.

Najgori među njima, kazao je Karamarko, su 'oni koji za svoje neznanje i nesposobnost gomilaju dugove, što uzastopce već tri godine čini izgubljena i nesposobna vlast'.

'Hrvatska živi svoju europsku povijest i budućnost koju trebamo usvojiti kao narod spreman na izazove. Iz tih izazova koji su sada gospodarski Hrvatska će kao i 1990. godine s dr. Tuđmanom sigurno biti pobjednica', poručio je.

Karamarko je optužio Vladu da u nedostatku plana izlaska iz krize obmanjuje hrvatsku javnost i Europsku komisiju, istaknuvši kako je za njegovu stranku jedini problem koliku će 'spaljenu zemlju' Vlada ostaviti iza sebe.

Komentirajući Vladine najave o novom zaduženju od tri milijarde kuna, rekao je da je Vlada krenula 'spiralom propasti i više ne zna što bi'.

'Oni nemaju ništa osim zaduživati se, dizati poreze i krpati proračunsku rupu koju ne znaju procijeniti ni izračunati te svaki put obmanjuju i hrvatsku javnost i Europsku komisiju', rekao je.

Informacije da će proračunski deficit u 2015. godini s prvobitnih 12,5 milijardi kuna 'skočiti' za još šest milijardi Karamarko tumači kao još jednu potvrdu nesposobnosti Vlade. 'Bojim se sljedeće godine i bojim se svakoga dana u kojem živimo s ovom vladom', poručio je predsjednik HDZ-a.

Upitan kako komentira Vladine najave da će za namještaj potrošiti 60 milijuna kuna, Karamarko je kazao kako je to 'odlično' jer su im se 'vjerojatno rasklimale stolice' pa moraju nabavljati novi namještaj.

Za najave da će Vlada za intelektualne usluge potrošiti 244 milijuna kuna rekao je kako je to uzaludno bacanje novaca, 'jer mi nije poznato što to znače intelektuelne usluge u njihovom (Vladinom) smislu'.