'LEX PREDSJEDNIK'

Pazite što je Bandić odgovorio Orešković nakon što ga je kaznila s 40 tisuća kuna

29.11.2017 u 13:51

Bionic
Reading

Komentirajući odluku Povjerenstva za sukob interesa da ga se kazni sa 40.000 kuna jer je na njegov žiro račun za potrebe predsjedničke kampanje 2009. uplaćivan novac i nakon što su izbori završili, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je poručio Povjerenstvu da provjeri je li poslije izbora uplaćivan novac i drugim predsjedničkim kandidatima, te najavio da će podnijeti žalbu Upravnom sudu

"Očito sam ja jedini išao na predsjedničke izbore i očito za me vrijedi 'lex predsjednik'", rekao je Bandić novinarima i najavio da će tražiti pravorijek Upravnog suda.

Zašto se ne istražuju kampanje drugih predsjednika, pitao je Bandić i ustvrdio kako se Povjerenstvo ne bi bavilo s time da je on "otišao u političku mirovinu".

"Ja koliko znam da su uplaćivali i drugim predsjedničkim kandidatima poslije izbora, pa nikakvih problema nema", ustvrdio je Bandić i poručio kako "mirno spava što se toga tiče".

Povjerenstvo je Bandiću izreklo najveću moguću zakonom propisanu sankciju od 40.000 kuna jer je primitkom dara od fizičkih osoba od 14. ožujka do 13. svibnja 2011., u ukupnom iznosu 12,35 milijuna kuna, povrijedio odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

  • +115
Sva lica Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL