IMA I ZA PRIGRISTI

Evo kako izgleda kafić 'Putin' u susjedstvu; lutak nadvisuje prirodno izdanje

29.07.2023 u 15:06

Bionic
Reading

Dok veći dio civiliziranog svijeta s užasom gleda na strahote koje je režim ruskog predsjednika Vladimira Putinov režim prouzročio tijekom agresije na Ukrajinu, u najvećem gradu Republike Srpske, manjeg entiteta BiH, ruskom predsjedniku i haškom optuženiku na razne načine odaju počasti, naveo je portal Klix.ba

Još u travnju ove godine, kada je u samom centru Banje Luke otvoren ugostiteljski objekt nazvan po predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ekipa portala Klix.ba posjetila je taj kafić i zabilježila priličnu posjetu, što i nije bilo čudno s obzirom da se tada odvijao teniski turnir.

Kako je povodom otvaranja bilo objavljeno na društvenim mrežama, objekt je otvoren 'u duhu međusobnog uvažavanja i vojne neutralnosti', no ta informacija ubrzo obrisana sa društvenih mreža.

Podsjećamo, za Vladimirom Putinom je Međunarodni sud za ratne zločine izdao je nalog za uhićenje zbog počinjenih ratnih zločina u Ukrajini, uključujući i nelegalnu deportaciju ukrajinske djece u Rusiju.

Fotoreporter Dejan Rakita sada piše da je se ispred ovog osebujnog kafića nalazi i lutka Vladimira Putina u nešto višem izdanju u odnosu na prirodnu veličinu ruskog predsjednika. U kafiču je moguće naručiti i hranu, a neka od jela nose nazive 'Putin', 'Dostojevski' i 'Sibir'. Fotogaleriju agencije Pixsell možete pogledati u nastavku.

  • +5
Kafić Putin u Banja Luci Izvor: Pixsell / Autor: Dejan Rakita/PIXSELL