MOGUĆA DOŽIVOTNA KAZNA

Everett Dutschke optužen za slanje otrova Obami

28.04.2013 u 09:39

Bionic
Reading

Everett Dutschke, koji je u subotu uhićen u Mississippiju u okviru istrage o slanju pisama s otrovom ricinom, optužen je za pokušaj uporabe biološkog oružja, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa

Savezni agenti uhitili su u subotu u Tupelu u Mississippiju trenera borilačkih vještina Everetta Dutschkea (41) u okviru istrage o pismima s ricinom koja su upućena predsjedniku Baracku Obami i jednom senatoru.

On je optužen za posjedovanje ricina i pokušaj da ga uporabi kao oružje, potvrdili su u zajedničkom priopćenju ured državnog odvjetnika za područje sjevernog Mississippija i ured FBI-ja u toj državi. Ako ga proglase krivim, Dutschke bi mogao dobiti doživotnu kaznu zatvora i do 250.000 dolara novčane kazne.

Pisma upućena republikanskom senatoru Rogeru Wickeru i predsjedniku Baracku Obami otkrivena su prije nego što su im uručena. Ricin je jak proteinski otrov koji se dobija iz zrna ricinusa (Ricinus communis).

Dutschkeova odvjetnica rekla je da on opovrgava da je imao ikakve veze sa slanjem pisama. On bi se pred sudom u Oxfordu, u državi Mississippi, trebao pojaviti u ponedjeljak.