STABILNA UNIJA

'Možemo računati na Francusku još pet godina': Europski čelnici odahnuli, sipaju čestitke Macronu, među čestitarima i Plenković

24.04.2022 u 20:48

Bionic
Reading

Prve čestitke Emmanuelu Macronu već su stigle od europskih čelnika Charlesa Michela i Ursule von der Leyen

'Srdačne čestitke dragom Emmanuelu. U ovom turbulentnom razdoblju potrebna nam je čvrsta Europa i Francuska potpuno predana suverenijoj i strateški orijentiranoj Europskoj uniji. Možemo računati na Francusku još pet godina', napisao je na Twitteru predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Šefica Europske komisije Ursula von der Leyen također je čestitala na francuskom jeziku. 'Veselim se nastavku naše izvrsne suradnje. Zajedno ćemo pokrenuti Francusku i Europu naprijed', napisala je von der Leyen.

Oglasio se i britanski premijer Boris Johnson. 'Francuska je jedan od naših najbližih i najvažnijih saveznika. Radujem se nastavku zajedničkog rada na pitanjima koja su najvažnija za naše dvije zemlje i za svijet', napisao je na Twitteru.

Stigla je i čestitka hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. 'To je dobra vijest za Francusku, za Europu i za hrvatsko-francusko strateško partnerstvo i nastavak jačanja naših bilateralnih odnosa', napisao je.

Prema izlaznim anketama, aktualni predsjednik Emmanuel Macron pobjeđuje na izborima i osvaja 58,2 posto glasova. Marine Le Pen prema izlaznim anketama dobiva 41,8 posto.