POTRAŽITE U OSIJEKU

Europarlamentarka Borzan otvorila ured za građane

30.08.2013 u 14:03

Bionic
Reading

Zastupnica u Europskom parlamentu, Biljana Borzan (SDP), izjavila je kako će njezin osječki ured koji je danas počeo s radom, kao glavni cilj imati približavanje Europskog parlamenta hrvatskim građanima

Na konferenciji za novinstvo Borzan je istaknula da će kao članica europskog Odbora za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigurnost hrane, raditi na rješavanju problema iz tih područja, ali da će se, jer dolazi iz Slavonije, baviti i drugim temama, poput poljoprivrede i kontinentalnog turizma.

Kada radite na poslu udaljenom 1.700 kilometara od kuće ne možete biti dostupni građanima koji su vas birali onoliko koliko biste htjeli, pa će ovaj ured služiti kao poveznica građana s Europskim parlamentom, poručila je.

Dodala je kako je njena zadaća svima koji budu imali pitanja i prijedloge - od pojedinaca, udruga, ili poduzetnika, približiti Europsku uniju i pomoći otvoriti vrata njezinih institucija.

Borzan je ocijenila kako su na prvim izborima za EU parlament u travnju ove godine hrvatski građani relativno slabim odazivom pokazali da im ta institucija još uvijek nije bliska te da nisu svjesni koliko će im biti bitna u budućnosti.

Naglasila je stoga da je zadaća svih eurozastupnika približiti Europski parlament građankama i građanima kako bi na svim idućim izborima izlazili na izbore barem u postotku u kojem izlaze na izbore za Hrvatski sabor.

Borzan je rekla da će njezin osječki ured za sada imati jednog djelatnika, a ako bude bilo potrebe moguće je i dodatno zapošljavanje.