ZATRAŽILI OSTAVKU

Esih više nije članica udruge Hrvatski križni put

28.03.2017 u 10:53

Bionic
Reading

Bruna Esih više nije članica udruge Hrvatski križni put, kojoj je jedno vrijeme bila na čelu. Ostavku je od nje zatražila sama udruga i to jer se nije ogradila od povezivanja njene političke aktivnosti s udrugom

Udruga Hrvatski križni put, podsjećaju u priopćenju poslanom medijima, nestranačko je i i nepolitičko udruženje i niti jedan se član udruge ne smije na nju pozivati tijekom svoje stranačke ili političke aktivnosti.

Esih je, kažu u priopćenju, sve aktivnosti u udruzi obustavila još u rujnu 2016. kada se uključila u kampanju za izbore, a mjesec dana kasnije nakon što je izabrana u Sabor podnijela je ostavku na mjesto predsjednice udruge.

'Unatoč tome, u hrvatskim medijima se nastavilo povezivati njezino ime i njezina politička aktivnost s udrugom Hrvatski križni put, što udrugu dovodi u nezavidan položaj sa stajališta statutarnih i društveno-programskih određenja i ciljeva, pa čak i propisanih zakonskih okvira djelovanja. Posebice stoga što se udruga u svom statutarno i programski određenom dejlokrugu rada, bavi temema koje imaju nadpolitički i nadstranački nacionalni i društveni interes. Stoga smatramo potpuno neprimjerenim i neodgovornim uspjeh bavljenja tim temama ili sami njihov društven status ili sudbinu vezivati uz uspjeh bilo koje političke stranke, a kamoli pojedinog političkog aktivista', kaže se u priopćenju udruge.

'S obzirom na to da gospođa Bruna Esih nije smatrala potrebnim javno se ograditi od medijskih povezivanja njezina imena i političke aktivnosti s imenom i djelatnošću udruge, članovi Upravnog odbora HKP-a jednoglasno su odlučili od nje zatražiti podnošenje ostavke na članstvo u udruzi. Ona je to učinila 14. ožujka 2017. i od toga dana gospođa Esih nije više ni članica naše udruge', zaključuje se u priopćenju.

Udruga Hrvatski križni put nastala je 2004. godine, a bavi se stradanjem hrvatskog naroda u Drugom svjetskom ratu i poraću.