POSLAO PISMO S RICINOM

Elvisov imitator optužen za prijetnje Obami

Bionic
Reading

Paul Kevin Curtis, glazbenik i imitator Elvisa iz Mississippija, optužen je za upućivanje prijetnji američkom predsjedniku Baracku Obami, odnosno za slanje pisma koje je sadržavalo otrov ricin, javlja BBC

Paul Kevin Curtis zadržan je u pritvoru i, osim optužbe za prijetnju upućenu predsjedniku Obami, optužen je i za pokušaj nanošenja zla drugima.

Sam Curtis iznenađen je uhićenjem i tvrdi da je nevin, kazao je njegov odvjetnik.

Curtis je uhićen u svom domu u Corinthu. FBI je prije objavio da je presreo pismo koje je sadržavalo ricin naslovljeno na Baracka Obamu, dan nakon što je slično pismo poslano republikanskom senatoru iz Mississippija Rogeru Wickeru. Treće je pismo bilo naslovljeno na predstavnika pravosuđa u Mississippiju, gdje je uhićen osumnjičenik, navodi se u priopćenju ministarstva.

Pisma su otkrivena nakon dvostrukoga bombaškog napada u ponedjeljak u Bostonu u kojem su poginule tri osobe, dok ih je 180 ozlijeđeno. Kako je priopćio FBI, između pisama i napada u Bostonu nije uspostavljena nikakva veza.

I pismo naslovljeno na Obamu i ono upućeno senatoru Wickeru sadrži istu poruku. 'Nitko me nije prije saslušao. I dalje 'nedostaju dijelovi'. Možda sada pridobijem vašu pažnju, iako pritom netko umre. Ovo mora stati. Vidjeti zlo i ne prokazati ga jednako je kao postati tihi partner u nastavljanju širenja tog zla. Ja sam KC i odobravam ovu poruku', stoji u pismima. Američki mediji rečenice iz pisma povezuju i s navodnim Curtisovim nikad završenim romanom naslovljenim 'Dijelovi koji nedostaju'.

Senator Wicker američkim je medijima potvrdio da je prije nekog vremena upoznao Curtisa.

'On je zabavljač. Imitator je Elvisa i upoznao sam ga na jednoj zabavi koju smo organizirali moja supruga i ja', kazao je Wicker