RAKETNI NAPAD

Eksplozija u Odesi: Projektil pao blizu kolone u kojoj su bili Micotakis i Zelenski

06.03.2024 u 16:54

Bionic
Reading

Grčki premijer Kirijakos Micotakis doživio je stvarno iskustvo rata u Ukrajini prilikom današnjeg posjeta Odesi gdje se sastao s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim. Naime, kako javljaju grčki mediji, u blizini povorke s dvama čelnicima došlo je do zračnog napada

'Čuli smo sirene i nedugo nakon toga, kada smo išli do svojih automobila, čuli smo veliku eksploziju. Za nas je to najbolji podsjetnik da se ovdje vodi pravi rat. Svaki dan. Nije uopće riječ o čelnicima države', rekao je Micotakis, a prenosi Protothema.

Novinar grčke javne televizije ERT iz Odese je javio kako su se tijekom sastanka dvojice čelnika čule sirene i bilo je informacija o napadu balističkim projektilima i aktiviranju protuzračne obrane na tom području. Iz Vlade su potvdili da premijer i njegova pratnja nisu ugroženi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Protothema

Zelenski i Micotakis u Odesi su obišli i poprište prošlotjednog ruskog napada u kojemu je ubijeno najmanje desetero ljudi, među kojima ima i male djece, a potresna fotografija s mjesta tragedije na kojoj se vide majka i beba kako u ruševinama leže u naručju obišla je svijet. Među žrtvama je i beba od samo 8 mjeseci.

Napad u Odesi Izvor: Profimedia / Autor: Nina Liashonok / Sipa Press / Profimedia

Micotakis je prilikom posjeta istaknuo namjeru Grčke da doprinese obnovi Odese, čiju je povijesnu jezgru UNESCO u siječnju 2023. proglasio svjetskom baštinom, te se susreo s predstavnicima grčke dijaspore u Ukrajini.