A ONDA PAKAO

Eduardo: Ircima ćemo dokazati da smo bolji

22.05.2012 u 17:26

Bionic
Reading

Rovinj je prva ali iznimno važna faza zajedničkih priprema hrvatske nogometne reprezentacije pred odlazak na Eurospko prvenstvo. Premda na prvi pogled izgleda još daleko, prvi nastup protiv Irske (10. lipnja) na EP-u, izbornik Slaven Bilić ovih dana želi neke igrače regenerirati i osvježiti, a druge podvrgnuti dodatnom stjecanju kondicije

Upravo je Eduarda da Silvu, koji se danas zajedno s Ognjenom Vukojevićem obratio novinarima, ozljeda udaljila s terena posljednja dva mjeseca i najviše radi na stjecanju kondicije.

'Puno sam radio na fizičkoj spremi. Najvažnije je da sam zdrav premda mi uistinu nedostaje utakmica. No, do Europskog prvenstva ima još dvadesetak dana i do tada ću, nadam se, biti spreman,' istaknuo je Eduardo dodavši kako je svaka utakmica, pa i prijateljska, 'priča za sebe'.

'Idemo korak po korak. Najprije treba odraditi dobro prijateljske oglede s Estonijom i Norveškom, a zatim ćemo znati gdje smo i početi razmišljati o utakmicama na Euru,' kazao je Dudu. Govoreći o favoritima prvenstva on je naglasio kako su Italija i Španjolska ne samo favoriti skupine u kojoj je Hrvatska nego i cijelog prvenstva.

'Na svakom prvenstvu neka reprezentacija iznenadi. Nadam se da ćemo ovoga puta to biti mi. Od iznimne je važnosti prvi susret protiv Irske koja je jako dobro posložena reprezentacija te ima vrhunskog trenera. No, mi smo bolji što ćemo i dokazati,' poručio je Eduardo da Silva.

Ognjen Vukojević u obraćanju novinarima kazao je kako se u Ukrajini na svakom koraku osjeća duh Eura. 'U osam dana odigrat ćemo tri utakmice. Spreman sam dati sve od sebe i vjerujem da Hrvatska može ostvariti dobar rezultat,' kazao je Vukojević koji također Španjolsku smatra jednim od glavnih favorita prvenstva.

'Što se nas tiče mislim da je sve otvoreno. Prođemo li skupinu pitanje je gdje nam je kraj. Irska je ključ našeg uspjeha,' zaključio je Vukojević.