PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE

Edi Mišić iz Vrapča vraćen u splitski zatvor

Bionic
Reading

Edi Mišić, osumnjičen za ubojstvo Selene Macedo na splitskom Marjanu vraćen je iz bolnice Vrapče u ćeliju na splitskim Bilicama

Nad njim je u zagrebačkoj bolnici tijekom proteklih mjesec dana obavljeno psihijatrijsko vještačenje te sada na tužiteljstvu u Splitu očekuju nalaz i mišljenje, PIŠE Slobodna Dalmacija.

'Vještačenje je okončano, ali nalaz nismo dobili jer ga izrađuje cijeli tim liječnika koji je pregledavao Mišića. Ne radi se o jednostavnoj stvari tako da ništa nećemo nagađati bez pisanog vještačenja', kazao je Michele Squiccimarro, županijski državni odvjetnik u Splitu.


U zagrebačkoj bolnici Vrapče su specijalizirani za forenzičku psihijatriju, a u slučaju Edija Mišića je za nalaz i vještačenje trebalo najmanje 10 tretmana. Razgovore s njim i rješavanje testova obavlja svaki pojedinac iz liječničkog tima na temelju čega izrađuju jedinstveno vještačenje. Tijekom tog perioda Edi Mišić je boravio u zatvoru u Zagrebu odakle su ga pod posebnim osiguranjem dovodili u bolničke prostore.