MED I MLIJEKO ZA GAMERE

E3 2011: Video traileri

08.06.2011 u 08:36

Bionic
Reading

Ovih dana obasipaju nas doslovno deseci trailera, a one najbolje odlučili smo vam predstaviti

JOURNEY

Journey je igra koja je najavljena još prije podosta vremena, no javnosti je predočeno vrlo malo konkretnih informacija. Igru je na E3-u trailerom predstavio njen izdavač Sony (za razvoj je zadužen Thatgamecompany studio), zbog čega je igra odmah dobila epitet jedne od najljepših igara E3-a:

 

 

Zaista, moramo priznati da bi zbog ovakvih igara gaming industriju trebalo prozvati umjetničkom industrijom. Iako iz trailera nije jasno o čemu se tu zapravo radi, Journey je igra u kojoj će igrač preuzeti ulogu jednog od likova kakve možete vidjeti u traileru s namjerom da se približi udaljenoj planini. Zanimljivo je to da će igrač na mapi susretati druge igrače s kojima neće moći funkcionirati ni na koji način, no bit će mogućnosti da se dvoje igrača udruže i pomažu jedno drugome na putovanju. Igrač neće imati pristupa ni mapi i jedini cilj bit će mu – približiti se planini. Razvojni studio i dalje odbija otkriti koji je zapravo smisao cijele igre, a nemogućnošću komuniciranja između igrača žele postići jednu novu razinu komunikacije u kojoj nisu bitne riječi, već sama činjenica da znamo da igramo s drugim ljudskim bićem. Romantika na razini, nema što. Ipak, moramo priznati da smo maksimalno zaintrigirani i jedva čekamo kako će ispasti krajnja verzija ove predivne igre u kojoj će ipak moći uživati samo vlasnici PlayStationa 3. Datum izlaska igre nije poznat.

 

DEAD ISLAND

 

Prije nekoliko mjeseci ekipa iz Techlanda i Deep Silvera zaokupila je gejmere izvrsnim trailerom koji je od okorjelih gejmerskih duša uspio izmusti i koju toplu emociju. Novi trailer neće učiniti isto, već nas uvodi u sam svijet i prikazuje hrpu gameplaya. Na prvu, igra nam izgleda kao mješavina prvog Far Cryja i klasične zombi tematike. Radi se dakle o survival hororu iz FPS perspektive u kojoj će nam jedini cilj biti preživjeti najezdu zombija. A sve je tako lijepo započelo uz oskudno odjevene djevojke i litre alkohola:

 

 

Da stvar bude bolja, igra će biti čistokrvni sandobox u kojemu ćemo moći upravljati i različitim vozilima, a sadržavat će i RPG elemente.

 

Dead Island na tržištu bi se trebao pojaviti 1. kolovoza na platformama PC, PS3 i Xbox 360.

 

PROTOTYPE 2

 

Izlazak Prototypea 2 nije nimalo blizu, dapače – prilično je daleko. Igra bi se na tržištu trebala pojaviti tijekom 2012. godine, no ne treba zaboraviti da iza nje stoji veliki Activision, što samo po sebi povlači veliku promotivnu mašineriju. Povodom E3-a objavljen je još jedan trailer koji nas uvodi u priču igre u kojoj preuzimamo ulogu bivšeg narednika Jamesa Hellara. On se vratio u domovinu i shvatio da mu je Alex Mercer (protagonist originala) pobio najbliže te se odlučuje potpuno posvetiti svojoj profesiji. On tako odlazi u najopasnije vojne misije nadajući se da će u jednoj od njih i poginuti. Tu ga primjećuje Mercer koji mu spašava život te ga inficira virusom blacklight. Time Hellar dobiva moći poput Mercerovih, koje onda odlučuje iskoristiti upravo protiv Mercera s obzirom da ga smatra krivim za smrt supruge i kćeri, ali i za osobnu tragediju budući da ga nije ostavio da umre, što je Hellar želio.

 

 

Brothers in Arms: Furious 4

 

Autori izvrsne WWII franšize Brotehrs in Arms očito su se odlučili na nešto neozbiljniji pristup i produkciju igre čiji prvi trailer neodoljivo podsjeća na film 'Inglorious Basterds':

 

 

 

Forza Motorsport 4

 

 

 

Resistance 3

 

 

 

Mass Effect 3

 

 

The Elder Scrolls V: Skyrim (gameplay)

 

 

 

Star Wars: The Old Republic

 

 

 

Overstrike

 

 

 

 

Assassin's Creed: Revelations

 

 

 

 

Hitman: Absolution

 

 

 

 

Final Fantasy XIII-2

 

 

 

 

Inversion

 

 

 

 

Ninja Gaiden III (gameplay):

 

 

 

 

 

Uncharted 3: Drake's Deception

 

 

 

 

BioShock Infinite

 

 

 

 

 

Tijekom dana očekujte još trailera...