sukob romskih obitelji

Dvojica optužena za pucnjavu na zagrebačkom raskrižju Vukovarske i Držićeve

06.05.2019 u 14:28

Bionic
Reading

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 33-godišnjaka i 25-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom tijekom pucnjave koja se dogodila 21. rujna na raskrižju Vukovarske i Avenije Marina Držića.

Prema pisanju medija pucnjava na prometnom zagrebačkom križanju bila je kulminacija sukoba zaraćenih romskih klanova, a optužnicom su obuhvaćeni Pablo Hamidović (33), zbog pokušaj ubojstva Renata Hrustića te Denis Hamidovića (25), kojeg tužiteljstvo tereti za općeopasnu radnju.

U službenom priopćenju tužitelkjstvo navodi da je prvookrivljeni 21. rujna prošle godine oko 20,30 sati ispalio hitac iz pištolja s vozačkog sjedišta svoje seat ibize u pod pokraj nogu 30-godišnjaka koji ga je prethodno nakon svađe udario šakom u glavu.

Kada je 30-godišnjak odskočio i povukao se prema stražnjoj strani seata, 33-godišnjak je ispalio još  jedan hitac u 30-godišnjaka pogodivši ga u gornji dio lijeve natkoljenice, priopćilo je u ponedjeljak Državno odvjetništvo.

Drugookrivljenika terete da je istog dana na istom mjestu zaustavio svoj audi iza seata u kojem se kao suvozač nalazio 30-godišnjak te je ispalio najmanje četiri hica prema seatu u trenutku dok se 33-godišnjak udaljavao kolnikom Ulice grada Vukovara u smjeru zapada.

Jedno zrno streljiva pogodilo je poklopac prtljažnika dok je drugo zrno pogodilo stražnji dio naslona zadnjeg lijevog sjedala seata čime je ugrozio živote osoba u tom automobilu.

Obzirom da je prvookrivljeni u bijegu te je za njim raspisana međunarodna tjeralica, 33-godišnjaku je određen istražni zatvor, dok je za 25-godišnjaka predloženo produljenje mjera opreza.