UŽAS KOD VARAŽDINA

Dvije maturantice najavile samoubojstvo!

12.05.2010 u 16:43

Bionic
Reading

TOXY I BONKA WAS SWE JAKO PUNO WOLEEE....BY.BY... Ovim su se riječima od prijatelja na Facebooku oprostile maturantice M.Ž. (18) i T.K. (18), čiji su leševi nađeni jutros u starom koritu rijeke Drave kod Varaždina

Da je vrlo vjerojatno riječ o samoubojstvu, a ne o nesretnom slučaju, može se zaključiti i iz priopćenja PU varaždinske.

'Prema dosad prikupljenim informacijama, došlo se do saznanja da su djevojke najavile samoubojstvo te će se navedene okolnosti provjeriti obdukcijom, vještačenjima i drugim mjerama i radnjama', stoji u policijskom priopćenju u kojem se, uz ostalo, skreće pozornost na zaštitu digniteta stradalih djevojaka i njihovih obitelji.

Tijelo jedne maturantice, kako pluta u 8.55 sati na predjelu zvanom Beli Kipi, uočio je kanuist za vrijeme treninga, koji je nešto kasnije, tijekom postupanja policijskih službenika, upozorio i da je oko 120 metara dalje u vodi još jedan leš.

'Pregledom mjesta događaja u čamcu na obali rijeke pronađene su dvije torbe s osobnim dokumentima. Provedenim očevidom je utvrđeno da se na obali rijeke Drave nalaze knjige i drugi osobni predmeti, najvjerojatnije vlasništvo pronađenih mrtvih osoba', ističu u PU varaždinskoj.

Nakon što je prema nalogu istražne sutkinje Županijskog suda u Varaždinu na Odjelu patologije Opće bolnice Varaždin određena obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti i prepoznavanja obitelji,  utvrđeno je da se radi o M.Ž. (18) i T.K. (18). Riječ je o maturanticama Srednje strukovne škole u Varaždinu koje su u utorak u popodnevnim satima zajedno s društvom slavile Dane maturanata, poslije čega se društvo oko 22 sati razišlo, dok su se njih dvije udaljile u smjeru rijeke Drave.