panika na ulicama

[VIDEO] Policija potvrdila da je uhitila osumnjičenog za trostruko ubojstvo u centru Splita. Gradonačelnik Opara: Ovo je čin koji je potresao sve građane

Bionic
Reading

Dva su muškarca ubijena u centru Splita nešto poslije 15 sati, a jedan teško ranjeni kasnije je preminuo u bolnici. U roku tri sata, splitska je policija privela dva muškarca koja dovodi u vezu s nemilim događajem

Dva su muškarca ubijena u Splitu nešto poslije 15h, objavio je Dalmatinski portal, navodeći kako jedan ubijeni motorist leži u Radmilovićevoj ulici, a drugi motorist na trgu Šperun u Varošu.Također se navodi kako je, osim dvojice ubijenih, još jedna osoba ranjena u Radmilovićevoj ulici te je ona prevezena u bolnicu, no oko dva sata kasnije objavljeno je kako je i ta osoba preminula.

>>> Potvrđeni identiteti trojice ubijenih u centru Splita

Iz policije su za tportal oko 18.30 potvrdili da je 'jedna osoba privedena u svrhu istraživanja', no više informacija zbog osjetljivosti situacije nisu dali. Oko 18.45 potvrđeno je da je uhićena i druga osoba. Jedan je uhićen u Varošu, blizu mjesta ubojstva, a drugi u udaljenom kafiću Borsalino u četvrti Skalice. Kako tportal neslužbeno doznaje, policija je upala u kafić, gdje ih je osumnjičenik dočekao s članom obitelji i osobom za koju se pretpostavlja da je odvjetnik.

Policija se navečer oglasila priopćenjem te je najavila konferenciju za medije za sutra u 11 sati.

'U sklopu kriminalističkog istraživanja u službene prostorije dovedene su dvije osobe. Jedan od njih se dovodi u svezu s počinjenim kaznenim djelima, a za drugu osobu postoji vjerojatnost da raspolaže korisnim saznanjima. O događaju je obavješten ŽDO u Splitu, te će se na mjestu događaja obaviti očevid', piše u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Na nemili događaje reagirao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

'Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj', napisao je Krstulović Opara na facebooku.

Split je nekoliko sati od ubojstva bio pun policije, na terenu su bili svi njeni rodovi, od uniformiranih do onih u civilu, interventne do specijalne.

Policijska akcija vezana uz trostruko ubojstvo u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Donosimo video ubojice nakon ubojstva, koji je snimio čitatelj. U videu se vidi muškarac u crnom kako se mirnim korakom udaljava niz ulicu noseći u ruci pušku.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, u središtu Splita začulo se više hitaca, građani su u šoku, a priča se kako je jedan od dvojice ubijenih smaknut hicem iz puške.

Kako od očevica doznaje tportal, začula se pucnjava koja je zvučala 'kao najmanje dva rafala i onda još pojedinačni pucnjevi, a ljudi su se razbježali u panici tražeći zaklon'.

>>> Slučajno snimljen trenutak pucnjave u Splitu, čulo se nekoliko rafala

  • +4
Policija provodi očevid na mjestu ubojstava u centru Splita Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Događaj je oko 16.30 službeno potvrdila i splitska policija.

'U Splitu je oko 15,35 sati u centru grada došlo do pucnjave na dvije lokacije. U događajima su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je prevezena na pružanje liječničke pomoći. Prema prvim informacijama sa terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ukoliko uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem', navodi policija u priopćenju.

Kafić Borsalino u kojem je uhićen osumnjičeni Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic