'DALEKO SUSJEDSTVO'

Đukanović prvi put u posjetu Sloveniji nakon pet godina

26.10.2015 u 15:52

Bionic
Reading

Slovenski premijer Miro Cerar i crnogorski premijer Milo Đukanović suglasili su se u ponedjeljak u LJubljani da odnose između dviju država treba i dalje jačati, te da treba podržavati euroatlantsko povezivanje država u regiji kao i uključenje Crne Gore u NATO savez

Đukanović je u službeni posjet Sloveniji koji je bio planiran prije sadašnjih nemira u prosvjeda oporbe u Podgorici došao nakon punih pet godina.

Cerar je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da Slovenija podržava euroatlantski put Crne Gore i drugih država u regiji, te se posebno zauuzeo za jačanje gospodarskih odnosa, posebno u industriji, energetici i turizmu. Ocijenio je da europsku perspektivu zemalja jugoistočne Europe ne bi smjela ugroziti ni sadašnja migrantska kriza.

Đukanović je zahvalio Ceraru zbog potpore koju Slovenija pruža nastojanjima Crne Gore te posebno istaknuo da njegova država u zadnjih 10 godina ostvaruje rast BDP-a od preko 3 posto godišnje, unatoč stagnaciji i recesiji u okruženju.

'To je dokaz da smo na pravom putu', kazao je Đukanović.

On se u Ljubljani osim s Cerarom odvojeno sastao s predsjednikom Borutom Pahorom, predsjednikom parlamenta Milanom Berglezom i ljubljanskim gradonačelnikom Zoranom Jankovićem.