marianne Williamson

Duhovna savjetnica Opre Winfrey i self-help autorica bacila rukavicu Bidenu: Želim okončati ovo nenormalno poglavlje

28.02.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Marianne Williamson, američka new age publicistkinja, motivacijska govornica i duhovna savjetnica Opre Winfrey, opet će se kandidirati za predsjednicu SAD-a

Autorica self-help bestselera Marianne Williamson najavila je da će se ponovno kandidirati za glavnu fotelju Bijele kuće te je tako postala prva demokratkinja koji će izazvati Bidena na predsjedničkim izborima 2024. godine. Williamson se kandidirala na prethodnim predsjedničkim izborima, u koje je uvela novi, 'spiritualistički' politički diskurs, no odustala je od predsjedničke utrke početkom siječnja 2020. jer nije imala dovoljno veliku podršku birača.

Zatim je na izboru za demokratskog špicenkandidata na predizborima podržala Bernieja Sandersa, a on je naposljetku izgubio od Bidena. Williamson je sada obznanila da ulazi u službenu predizbornu kampanju. Najavila je svoj dolazak u savezne države ključne u predizborima, New Hampshire i Južnu Karolinu, te će posjetiti i mjesto u Ohiju u kojem je nedavno došlo do izlijevanja kemikalija, piše Guardian.

'Kandidiram se za predsjednicu da bih pomogla okončatiŽlim okončati te stvoriti novi početak', istaknula je Williamson u objavi na Facebooku. Zasad se čini da su njezine šanse da će zbaciti Bidena s političkog trona vrlo male, posebice s obzirom na to da mu je podrška u demokratskim krugovima i na poziciji centra i ljevice vrlo jaka.

  • +4
Marianne Williamson Izvor: Profimedia / Autor: Ian Tuttle / Getty images / Profimedia

Williamson smatra da joj je najjači adut 40-godišnji uvid u traume tisuća ljudi, zbog čega, kako kaže, točno zna kako Ameriku 'učiniti boljom'. 'Trebamo politiku koja ne liječi samo simptome, već i uzroke, politiku koja se temelji na imperativima naših načela i vrijednosti, a ne samo na beskonačnom korporativnom profitu', kaže Williamson.

Jedna od unikatnih prijedloga bio joj je plan za osnivanje ministarstva mira, a zalagala se i za to da američka vlada da golemu financijsku odštetu crncima u SAD-u kako bi se iskupila za stoljeća ropstva i diskriminacije.