NEOBIČNA PETICIJA

Dragovan se oglasio o gafu SDP-a

11.06.2015 u 19:08

Bionic
Reading

SDP je na svojim službenim internetskim stranicama pokrenuo peticiju podrške projektu čiji je cilj besplatno i svima dostupno zdravstvo

Kao što smo već napisali SDP kao da je zaboravio da je na vlasti pa poziva građane da potpišu peticiju o 'zdravstvu za sve' dok istovremeno gura reformu koja omogućava značajniji ulazak privatnika u zdravstveni sustav

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan kaže da je svrha peticije građenje besplatnog i svima dostupnog sustava zdravstva što je projekt SDP-a i Vlade. Dragovan kaže da su krenuli u ovaj projekt potaknuti izjavama da će se privatizirati hrvatsko zdravstvo i da će se primijeniti slovački model koji je doveo do toga da pravo na zdravlje imaju bogati, a siromašni ne, aludirajući na HDZ, ali ga ne spominjući. SDP-ovac kao da zaboravlja da je SDP još uvijek na vlasti i nije još izgubio izbore koji bi se trebali održati pred kraj godine ili početkom iduće.

'Naša je namjera da zajedno s građanima jasno postavimo temelje da zdravstvo u Hrvatskoj mora biti besplatno svima i apsolutno dostupno svima. To je poziv svima da nam se pridruže da bismo sutra, prekosutra spriječili bilo kakvu mogućnost privatizacije zdravstvenog sustava u Hrvatskoj', izjavio je Igor Dragovan. U saborskoj proceduri će imati uskoro dva zdravstvena zakona, a kroz njih se postavljaju temelji, a ovo je najava i želja da se građani u to uključe, objašnjava glavni tajnik SDP-a. Na ovaj način žele zajednički posložiti sustav koji sutra nitko neće mijenjati. Dragovan je zadovoljan jer je peticija izazvala veliku pozornost.

'Postigli smo dobar rezultat i na tragu smo da građani moraju pratiti sve ono što radimo i svatko je dobrodošao da u tome sudjeluje. To je naša namjera', objasnio je SDP-ovac i dodaje da je njihova obaveza da komuniciraju s građanima.

HDZ-ov saborski zastupnik Željko Reiner kaže da je SDP u kampanji i to je svima jasno. 'Premijer sada nakon što nije kontaktirao s narodom tri i pol godine obilazi mahnito sve moguće događaje, reže vrpce iako je rekao da neće, a evo vidimo sada malo se ponekad i pretjera u tome onda stranka koja drži svu vlast u svojim rukama organizira potpisivanje peticije da se podrži ta ista stranka i njihove odluke. Ma ne znam stvarno je vrlo začuđujuće', zaključuje Reiner.