BEZ ZAMJERKE

Dragovan i Leko: Za Josipovića su vrata u SDP-u i dalje otvorena

18.02.2015 u 14:07

Bionic
Reading

Nakon što je Ivo Josipović jasno dao do znanja da se nema namjeru vraćati u SDP oglasili su se i visoki stranački dužnosnici, predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko i glavni tajnik stranke Igor Dragovan, kazavši da su bivšem predsjedniku vrata SDP-a još uvijek otvorena

'U politici nema razočaranja. Ivo Josipović je bio predsjednički kandidat SDP-a i jedan je mandat dobio i zaslugom SDP-a. Ivo Josipović ima mjesto u SDP-u. To je moje mišljenje i sasvim sigurno mogao bi doprinijeti politici SDP-a. Ako je odlučio drugačije, ja mu želim sreću, ali ostajem kod svog mišljenja da ima svoje mjesto i da SDP ima mjesta u hrvatskom društvu i imat će ga sve više i više', kazao je novinarima u Saboru predsjednik parlamenta i predsjednik GO-a SDP-a Josip Leko.

Osvrnuvši se na petogodišnji mandat Ive Josipovića, Leko je kazao da je uskoro bivši predsjednik gradio mostove između raznih društvenih skupina, a mnogi mu prigovaraju da je zbog toga bio bez političkog stava.

Međutim Leko se ne slaže s mišljenjem da Josipović nije imao stav. Josipović je, smatra Leko, vrlo dobro zastupao i vodio politiku prema BiH vezano uz procese koji susjednoj zemlji osiguravaju europski i put u NATO, ali i dobro je gradio put Hrvatske u EU u suradnji s dvije Vlade.

Upitan hoće li pamtiti neke loše stvari iz Josipovićevog mandata, Leko je kazao: 'U prirodi čovjeka je da pamti dobre stvari, pa ćemo i mi tako pamtiti dobre stvari predsjednika Josipovića.'

Da su Josipoviću još uvijek otvorena vrata, smatra i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan. 'Smatram da je bio odličan predsjednik i žao mi je što nije uspio obnoviti mandat. U SDP-u smo maksimalno obavili svoj posao da napravimo što bolji rezultat na izborima. Ponavljam, vrata su mu u SDP-u otvorena, a na njemu je da odluči što i kako dalje', kazao je Dragovan.

Na opasku novinara da je Josipović odlučio ne vratiti se u SDP kazavši kako ne želi statirati u lošoj politici stranke, Dragovan je kazao da će o 'lošoj politici' odlučivati građani na izborima.

'Smatram da Vlada sada radi dobar posao. Smatram da, nakon tri godine bitke da se poprave neke stvari i dovedu stvari iznad vode, u zadnjoj godini mandata, a poslije uređenja države, ima vremena da se jasno pokažu socijaldemokratske vrijednosti ove vlade, počevši od otpisa duga i zapošljavanja mladih do toga da oni koji su najugroženiji budu zaštićeni. To je politika ove vlade i nju će ocjenjivati građani na parlamentarnim izborima', kazao je Dragovan.